Translate

сряда, 6 октомври 2010 г.

Дарителският Фонд на НПО стартира набирането на средства

Дарителският Фонд на Национална пациентска организация обяви първия пациент, за когото ще се набират средства в благотворителното шоу Bailando по Нова телевизия. Това е Велислав, на 25 години, който въпреки че е в инвалидна количка, взе участие във втория танц на председателя на НПО д-р Станимир Хасърджиев и неговата партньорка г-жа Ширин Местан. Вчера участниците изпълниха третия си танц – салса, на който журито присъди три деветки, което класира двойката на трето място.

Преди повече от година Велислав Иванов Велчев е ударен от 23 000 волта ток. Въпреки изгарянията от 80% по цялото му тяло и загубата и на двата си крака, Велислав оживява.

В момента Велислав е в инвалидна количка. Въпреки това той не е загубил борбения си дух – спортува, образова се, учи се да ходи с временни протези. Тези протези обаче не могат да се ползват постоянно и тяхната функция е да помогнат на тялото му отново да се приучи да върви. След това ще са му необходими скъпоструващи постоянни протези, които ще му позволят отново да ходи и да се върне към нормалния си начин на живот.

Дарения в подкрепа на Велислав могат да се правят на следната банкова сметка:
Societe Generale Експресбанк
BG29TTBB94001525368320
Титуляр на сметката: НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ - Станимир Хасърджиев


Дарителски Фонд на НПО
Мечтата, заради сбъдването на която председателят на Национална пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев влезе в шоуто Bailando, е създаването на Дарителски Фонд. Дарителският Фонд на НПО ще събира средства за нуждаещи се пациенти, както и за различни благотворителни каузи на пациентски организации.

Средствата във Фонда ще се набират чрез специални дарителски сметки и чрез други видове финансови и нефинансови дарения.

Прозрачността и целесъобразността на изразходването на средствата ще се контролира от Обществен съвет, в който ще участват политици, общественици, представители на медии, пациенти. Те ще са гарант за оптималното оползотворяване на набраните суми в Дарителския Фонд.

Всяка седмица в шоуто Bailando Национална пациентска организация ще дава старт на дарителски кампании за различни нуждаещи се пациенти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар