Translate

понеделник, 4 октомври 2010 г.

ДСБ и Синята коалиция нямат нищо общо с номинацията на новия здравен министър

Бъдещият здравен министър д-р Стефан Константинов е бил член на ДСБ преди 5 години, но е подал оставка при избирането му за зам.-председател на лекарската колегия в Кюстендил. Каза на пресконференция в ДСБ д-р Петър Москов и подчерта, че д-р Стефан Константинов безспорно  е много качествен човек, изявен в своята сфера професионалист и човек, разбиращ от здравеопазване, но това е номинация на ГЕРБ.
Тя не е консултирана с нас предварително, нито визиите на д-р Константинов предварително са съчетавани и консултирани с идеите на ДСБ и Синята коалиция в сферата на здравеопазването, продължи той.

Утре, в късния следобет, кандитатът за здравен министър ще бъде изслушан от тяхната парламентарна група, след което ще бъде взето и решение относно предстоящето  гласуване на кандидатурата му в НС.
Това което мога да кажа предварително е, че ние категорично няма да дадем за трети път доверие в аванс. Тоест това, което ще е важно за нас е да има ясна програма, по-скоро не като програма, дългосрочна, в която всички са щастливи в бъдеще, а ясен екшън план с финансова и времева рамка”, каза Москов.
Той  заяви, че ДСБ няма да подкрепи вота на недоверие внесен в парламента от БСП и ДПС по две основни причини:
Първата е, че е най-малкото цинично от политическите сили, които стоят в основата на днешното състояние на здравеопазването да искат вот на недоверие.
Втората е, че за тях е безкрайно важно да продължат спрените форми в  сферата на здравеопазването, през 2001 година, тъй като това е единствения възможен изход и за българските граждани като пациенти и за българските лекари като хора, които си изкарват хляба с тази професия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар