Translate

вторник, 26 октомври 2010 г.

ДСБ няма да подкрепят бюджета за 2011 год. в това число бюджетът на държавното обществено осигуряване и този на НЗОК

В рамките на Синята коалиция ще бъде обсъдена формата, под която ще изразят възраженията си по макрорамката - дали да гласуват въздържал се или да не участват в гласуването. Но няма да гласуват против, защото не искат поведението им да се тълкува като своеобразен вот на недоверие към кабинета.
Бюджет 2011 е бюджет на изоставените реформи поради страх. Ако го подкрепим, това би означавало да престанем да бъдем гарант, че правителството осъществява реформи в евроатлантическия смисъл на думата, заяви лидерът на тъмносините Иван Костов.
Според него кабинетът не води антикризисна политика. А бюджетът на държавното обществено осигуряване е прокризисен, защото се вдига осигурителната вноска, увеличават се осигурителните прагове, което е удар срещу малкия и среден бизнес.
От ДСБ призоваха здравният министър да изтегли бюджета на НЗОК, защото с него се нарушавали законите на страната ни, като пари от касата се трансферират към МЗ. . Десните нарекоха опит за национализация и удар върху частния сектор и новата наредба на здравното министерство, според която 60 от общо 70 частни болници трябва да се закрият.
Продължаваме да се опитваме да върнем управляващите по пътя на реформите и разума, но тази битка изглежда все по-трудна за спечелване, заключи Костов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар