Translate

неделя, 3 октомври 2010 г.

На 1 октомври 2010 г. за първи път в България -Гранд Хотел София ще стане част от световната инициатива на Estee Lauder Companies и ще бъде облят в розова светлина като символ на надеждата

Октомври е обявен през 1985 г. за Международен месец за борба с рака на гърдата.. В тази връзка козметичният гигант Estee Lauder Companies, обявят началото на новата глобална кампания  2010 г. за запознаване с това заболяване .
Тази година мотото на кампанията е Свържете се. Общувайте. Победете. Предотвратете заболяването на една жена всеки път. Розовата панделка. Носете я. Споделете идеята и.”
Новата кампания ще постави началото на нова вълнуваща година за подобряване на информираността в глобален аспект и ще подсили партньорската подкрепа в тази международна кауза.
През 1992 г. госпожа Евелин Х. Лаудер заедно с Александра Пени създадоха Розовата Панделка, която днес е символ на здравето на женските гърди. Компанията започна да разпространява Розовата Панделка на козметичните щандове на Estée Lauder.
От 1992 г. до октомври 2010 г. събраните средства от кампанията се очаква да надвишат 45 милиона долара. Те ще бъдат предоставени на фондацията за изследване на рака на гърдата,
основана през 1993 от Евелин Х. Лаудер , организация работеща без лична изгода, посветена на финансирането на иновативни, клинични изследвания.
През октомври 2010 г., месецът посветен на грижата за женските гърди, кампанията ще достигне до повече от два милиона души в повече от 70 страни. Разпространените розови панделки в цял свят ще надхвърлят 110 милиона. А над 200 забележителности в цял свят като Операта в Сидни, Амстердамският Тадж Махал & Хотела Кула, Индия, Marino Palace, Италия, Hungary The Empire State Building, САЩ, France Maiden Tower, Турция и т. н. ще бъдат облети в розови светлини.
И работещите в Гранд Хотел София ще носят розовата панделка на своите униформи, в съпричастност към кампанията целейки да заострят  вниманието на посетителите към превенцията на това заболяване .
В Европа новорегистрираните случаи са 350 000, а починалите от заболяването са 190 000.
Очакванията за 2010 год. са   средно по 1 жена на всеки 13 минути да се разболее.У нас годишно новозаболелите са между 3100 и 3400 души. Ракът на гърдата е втория най-смъртоносен рак при жените, след рака на белия дроб. 
Ако бъде открит на време ракът на гърдата е лечим в 98% от случаите. Всяка година все по-млади жени се диагностицират с това заболяване. Ето защо всяка жена трябва редовно да посещава своят лекар и веднъж годишно да си прави мамография , ако е над 40 годишна възраст.
Ракът на гърдата по-често се среща при жени, чиито кръвни родственици,по бащина и майчина линия, имат заболяването.  Рискът се удвоява при тези жени, които имат майка, дъщеря или сестра, развили вече болестта. Много важно е да се знае, че жени, при които менструацията е започнала преди 12 годишна възраст или които са навлезли в менопауза след 55 г. възраст, имат малко по-висок риск от развитие на болестта. Същото се отнася и за жени с наднормено тегло и късно родили първото си дете.
-----------
7 -те начина да се преборим с рака ва гърдата са:
  1.Ходете редовно на профилактични прегледи;
  2.Преглеждайте се сами и ако забележите и най-малките промени в гърдите си, потърсете своят лекар;
  3.Яжте повече плодове и зеленчуци, но пресни като особено наблегнете на всички видове зеле, включително броколи и др. Помнете, че техните фибри, антиоксиданти и други хранителни съставки помагат;
  4.Спортурайте активно и правете това, което обичате;
  5.Следете теглото си, защото наднормените килограми повишават рисковете за редица заболявания;  
  6.Не пушете, а ако имате този вреден навик/порок разделете се с него;
  7.Пийте, но по-малко алкохол и то не твърд концентрат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар